The Dubai mall

On our holiday at the Arabemirates, we did one whole-day trip to Dubai. We visited the Palm Islands, the malls Dubai Mall and Mall of the Emirates and also the Burj Khalifa. Burj Khalifa is the world´s tallest building and one can visit two observation decks. One that is lower and the more recently built higher deck. The price for the lower deck for us was about 40 € each and to go to the higher deck would have been more than double. It was okay but I am not sure it´s really worth the money. There isn´t actually a lot of things to see because with the sand everywhere the visibility is a bit poor. I think during sunset it would be more interesting but during that time the entrance fees are also more expensive.

// Ollessamme Arabiemiraateissa, teimme yhden kokopäivän reissun Dubain nähtävyyksiin. Kätevimmäksi tuli ottaa oma kuljettaja hieman isommalla autolla joka oli sitten koko päivän kanssamme. Kiersimme palmusaaret ja kävimme kahdessa suurimmista ostareista, Dubail Mallilla ja Mall of the Emiratesillä. Dubai Mallilla sijaitsee sisäänkäynti Burj Khalifaan, jossa halusimme myös käydä. Burj Khalifa on maailman korkein rakennus ja sinne pääsee kahdelle näköalatasanteelle ihailemaan maisemia. Alempi sijaitee 124 kerroksessa ja sisäänpääsy maksoi meiltä noin 40 € per henkilö. Ylempi, uudempi tasanne sijaitsee luonnollisesti korkeammalla, mutta myös pääsymaksu sinne on yli tuplat niinpä siis pitäydyimme tässä matalammassa tasossa. Mielestäni oli ihan hyvä päätös käydä ylhäällä, mutta en ole aivan varma oliko se aivan hintansa väärti. Ylhäällä ei ole hirveästi mitään nähtävää ja hiekan takia näkyvyyskin on aika heikko. Rakennukseen myytiin myös erikseen lippuja auringonlaskun aikaan jolloin näkymä olisi varmasti ollut vaikuttavampi, mutta yllättäen hintakin oli kalliimpi. //

IMG_5355

IMG_5431

IMG_5441

IMG_5472

The mall are huge to say the least. The Mall of the Emirates has its own ski slope built inside so maybe that gives some perspective to their sizes. Everything is though as expensive almost as in Finland and I didn’t really need anything so I didn’t to a lot of shopping actually. Dubai is however truly a shoppers paradise and you can find almost anything there!

// Ostarit ovat kokonsa ja tarjontansa puolesta aivan valtavia! Mall of the Emiratesillä on oma sisäänrakennettu laskettelurinne, joten se ehkä antaa vähän osviittaa koosta. Hintataso on tosin aika Suomen luokkaa ja itselläni ei ollut oikein mitään ostotarvetta niimpä mukaan ei tarttunut juuri mitään. Dubai on kyllä todellinen shoppailijan paratiisi ja sieltä löytää kyllä oikeastaan ihan mitä vain! //

IMG_5499

IMG_5501

IMG_5447 Pants Zara – T-shirt H&M – bag Furla

Now I have posted almost all my photos from our trip but I might do one snapshot post at least! Hope you had a good start for the week. I just came from a dinner with my friends and now I am waiting for Topi to come home. Laters!

// Nyt alkavat nämä Dubai postaukset vedellä viimeisiä, mutta ehkä vielä jonkin kuvakoosteen teen koko reissusta vinkkeineen. Nyt kuitekin toivotan kaikille hyvää viikonalkua! //

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s