Xmas snaps

Here are some photos of our Christmas! We spend the Christmas Eve at my mom’s place where we also got a visit from the Santa Claus! The first time my nephew saw him, he was quite afraid but after a minute or two, he seemed to get over it and happily held Santa’s hand and helped to sort out the presents. Most of the presents were for him and it was so lovely to watch his excitement when he unwrapped all the gifts. I think the favourite present was a pair of skates he got from his grandfather.

// Tässä tulee liuta kuvia meidän joulun vietosta! Aatto vietettiin meidän äidin luona ja meille tuli myös pitkästä aikaa pukki vierailulle! Siskonpoika otti ensijärkytyksen jälkeen pukin hyvin vastaan ja opasti kädestä pitäen sohvalle ja auttoi lahjojen jaossa. Suurin osa lahjoista olikin hänelle ja oli kyllä ihana katsella pojan riemua kun hän repi avasi paketteja. Lempilahja taisi olla tänä vuonna vaarin antamat luistimet! Lahjojen availun lisäksi aattoiltaan kuului syömistä, hautausmaa vierailu ja perinteinen Aleksanterin kirkon yökonsertti. //

_MG_4920

_MG_5006

_MG_4960

On Christmas day we went to see Topi’s grandparents and the evening we didn’t do much because Topi wasn’t feeling well. The reason turned out to be some kind of food poisoning because soon enough he was vomiting in the toilet. Our new Christmas tradition it seems! Last year we all got the norovirus and were down for a couple of days. Luckily this one lasted only for the evening.

// Joulupäivänä vierailimme Topin isovanhempien luona ja illan vietimme kotona kun Topi valitteli huonoa oloa. No syy selvisi aika pikaisesti kun vessasta alkoi kuulua epämääräisiä yökkimisääniä, että jonkin sortin ruokamyrkytys siellä taisi olla. Ykääminen on näköjään meidän uusi jouluperinne sillä viime jouluna olimme kaikki norossa pyhät, mutta tämä tauti kesti onneksi vain sen illan. //

_MG_4961

_MG_5027

_MG_5032

_MG_5036

So all in all a very traditional and cozy Christmas! Sadly the holidays past by so quickly and today I went back to work. Luckily this week is short also because fo New Year! We will have a very calm New Year´s Eve since we promised to babysit my nephew while my sister and her husband are attending a wedding. It will be a different New Year´s Eve but I’m looking forward to it any how! Some good food, maybe a movie and just relaxing!  Actually, not too bad!

// Kaiken kaikkiaan meillä oli siis hyvin perinteinen ja rauhallinen joulu. Harmi vain, että joulun pyhät menevät niin nopsaan ja tänään olikin sitten jo työpäivä. Onneksi on lyhyt viikko kun uusivuosi osuu tänä vuonna perjantaille. Meille tulee myös aika rauhallinen uudenvuodenaatto sillä olemme lupautuneet hoitamaan siskonpoikaa kun siskoni ja hänen miehensä menevät häävieraiksi. Tiedossa siis hieman erilainen uudenvuodenatto, mutta odotan sitä silti innolla! Hyvää ruokaa, ehkä jokin leffa ja vain olemista. Ehkä käymme katsomassa myös muutamia raketteja, mutta aika rauhallisissa meiningeissä tulee vuosi vaihtumaan, ja se sopii tänä vuonna kyllä itse asiassa paremmin kuin hyvin!  //

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s