Bulletproof coffee

_MG_0770

Viikonlopuissa parasta on ehdottomasti yhteiset kiireettömät aamut kun kummankaan ei tarvitse lähteä aamulla aikaisin töihin. Meille on muodostunut sellainen tapa, että aina viikonloppuisin Topi keittää meille molemmille aamukahvit. Topi on aikamoinen kahvihifistelijä ja meillä on jo pitkään juotu vain aeropress kahvia joka on tehty itsejauhetutuista laadukkaista kahvipavuista ja joka nautitaan luonnollisesti mustana. Aina aikaisemmin vaadin kahviini vähintään maitoa ellen jopa kermaa, mutta se on kyllä totuus, että tälläinen oikea “hyvä” kahvi ei tarvitse mitään ja maito pilaisi maun. Nyt meille on kuitenkin rantautunut myös uusi kahvivaihtoehto nimittäin bulletproof kahvi.

// The best thing about weekends are the mornings we get to spend together with Topi. We have this tradition that Topi makes the morning coffee and we use AeroPress coffee maker. Topi is somewhat a coffee enthusiast and he himself grinds the coffee beans that he has first chosen with care. The coffee is also enjoyed black because it really doesn’t need anything else. Now we have however a new coffee type on our breakfast table, Bulletproof coffee. //

_MG_0774

coffeecollage

Bulletproof kahvi on periaatteessa kahvia voilla eli hyvin rasvaista kahvia. Tämän rasvakahvin väitetetään pitävän nälän loitolla, antavan aivoille hyvälaatuista energiaa sekä kiihdyttävän aineenvaihduntaa. Rasvakahvi on myös vatsaystävällisempi ja sen pystyy nauttimaan tyhjäänkin vatsaan. Kahvi valmistetaan simppelisti lisäämällä luomukahvin sekaan 1-2 rkl MCT-öljyä sekä 1-2 rkl voita (mieluiten grassfedbutteria joka on suolaamatonta luomuvoita lehmistä joita on ruokittu ruoholla, hifistelyä, jep) ja sekoittamalla ne keskenään blenderissä. MCT-öljyn voi myös korvata kookosöljyllä. Yleensä me sekoitellaan joukkoon ja pinnalla myös hieman vaniljaa. Maku on lattemainen, kermainen ja jonkin verran rasvainen, mutta erittäin hyvä. En ole kahvia hirveän montaa kertaa nauttinut, että en osaa tarkemmin sanoa lunastaako se nuo terveyslupauksensa, mutta on ainakin herkullinen tapa aloittaa päivä.

// Bulletproof coffee is basically coffee with butter. It’s said that this coffee keeps your stomach full, gives your brain energy and boosts the metabolism. It’s also better for the stomach and you can enjoy it even with an empty stomach. The coffee is made by adding some butter and MCT- oil and mixing them together in a blender. You can also use coconut oil instead of MCT- oil. The taste is close to milk coffee and is very creamy. //

    _MG_0787

Bulletproof kahvista löytyy paljon artikkeleita ja juttuja jotka ovat viisaampien ihmisten kirjoittamia niin en siksi mene syvemmälle kahvin ominaisuuksiin. Suosittelen kuitenkin kaikkia kahvinystäviä kokeilemaan ja jos olet jo kokeillut niin kerro ihmeessä mielipiteesi kyseisestä kahvista!

// There are a lot of articles about Bulletproof coffee so I leave my introduction short. But I do recommend all you coffee enthusiasts to try this. It’s a delicious way to start the morning! //

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s