Raakajäätelö puolukoista ja sitruunasta

IMG_1093

Tuossa muutama päivä takaperin tein raakasuklaata kookosmaidolla. Reseptin löytää täältä. Kookosmaitoa tulee suklaaseen kuitenkin vain muutama ruokalusikallinen joten lopulle maidolle piti keksiä pikaista käyttöä. Päätin valmistaa pitkästä aikaa ns. raakajäätelöä. En nyt tarkalleen pidä tätä raakaruokana, mutta sillä termillä olen nähnyt tätä jäätelöreseptiä mainostettavan, joten kutsuttakoon sitä nyt siksi. Heitin kookosmaidon blenderiin ja sekaan laitoin

1 banaani

1 dl puolukoita

sitruunamehua maun mukaan

1 rkl toco jauhetta

1 tl soijalesitiiniä

2 tl jotain makeuttajaa esim. kookossokeria

// A few days ago I made some raw chocolate with coconut milk (recipe here) and because the recipe demands only a few spoons of the milk, I had a lot to spare so I decided to make raw ice cream. I don´t actually consider this ice cream as pure raw food, but I have seen a lot fo this term used for this kind of ice cream so in the lack of a better word, let´s call this raw ice cream. I put the rest of the milk into a blender and added

1 dl of cowberries

1 banana

some fresh lemon juice

1 spoon of toco powder

1 teaspoon of soy lecithin

1 teaspoons of a sweetener for example coconut sugar.//

PicMonkey Collage2

IMG_1090

Sekoita kaikki blenderissä ja kaada seos astiaan jonka voi pakastaa. Kannattaa käydä välillä seosta sekoittelemassa, jossa on aikaa, mutta se ei ole pakollista. Tähän voi laittaa melkein mitä vain makuja, mutta itse pidän tosi paljon tuosta sitruunan ja puolukan yhdistelmästä.

//Mix it all in a blender and pour the mixture into a container that you can freeze. If possible, stir the mixture every now and then when it’s in the freezer. You can add almost any berries to this ice cream and make it any flavour you want but I love the combination of cowberries and lemon!//

PicMonkey Collage

Koostumus on enemmän sorbettimainen kuin kermainen jäätelö, mutta mielestäni sitäkin parempi ja raikkaampi. Tykkään itse valmistella tällaisia “raaka” jälkiruokia koska niiden syömisen jälkeen ei tule sellaista sokeriväsymystä ja pahaa oloa mitä tulee itselle kaikkien tavallisten herkkujen syömisestä. Herkuttelen toki aina silloin tällöin niillä tavanomaisilla herkuilla ja ei nyt päiväni yhden pullan takia mene pilalle, mutta olen huomannut, että runsas sokerin syöminen tekee musta väsyneemmän ja myös vähän huonovointisen. Siispä pyrin mielummin herkuttelemaan sellaisilla ruuille, jotka maistuvat hyviltä ja ovat hyväksi myös kropalleni. Mieli ja kroppa kiittää!

//The ice cream resemblances more of a sorbet than creamy ice cream but it is so fresh and tasty! I prefer these kinds of “raw” desserts because you feel so good after eating them. I have noticed that when I eat too much sugar I feel tired and out of energy and just bad. I prefer eating these kinds of treats that taste good but also make me feel good. Treat for the body and the mind!//

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s