Ei niin tumma raakasuklaa

IMG_1086

Monien mielestä raakasuklaa saattaa maistua alkuun liian voimakkaalle, varsinkin jos ei ole tummansuklaan ystävä ennestään. Raakasuklaan makua saa hieman pehmennettyä esimerkiksi kookosmaidolla jolloin suklaa maistuu ehkä vähän miedommalta. Itse laitoin tähän suklaaseen:

1 dl raakakaakaovoita

2 rkl kookosöljyä

3/4 dl raakakaakaojauhetta

2 tl spirulinaa

2 rkl kookosmaitoa

1 rkl Agave-siirappia

Alkuun sulata tuttuun tapaan vesihauteessa voi ja öljy ja lisää sitten kookosmaito ja Agave-siirappi. Sitten vain sekaan muut aineet ja pakastimeen jähmettymään. Lisäsin vielä vähän kaakaonibsejä koristeeksi. Kookosmaito kannattaa sekoittaa joukkoon hyvin, mutta se joka tapauksessa hieman muuttaa suklaan koostumusta. Riippuen tietenkin siitä kuinka paljon sitä laittaa. Tämä on hyvä kikka jos raakasuklaa maistuu omasta mielestä liian tummalle suklaalle tai jos olet tekemässä suklaata jollekkin joka ei ole ennen maistanut raakasuklaata. Tällöin suklaan maku on pehmeämpi eikä niin voimakas niin se maistuu paremmin ensikertalaiselle.

For some, the taste of raw chocolate is too strong especially if one doesn’t like dark chocolate to begin with. One way to soften the taste is to add coconut milk. For this chocolate I used:

1 dl cacao butter

2 spoons of coconut oil

3/4 dl cacao powder

2 spoons of coconut milk

2 teaspoons of spirulina

1 spoon of Agave syrup

First melt the butter and the oil in a water bath as usual then add the coconut milk and the syrup. After mix everything together. The texture of the chocolate will be a bit different with the coconut milk, of course depending on how much you use it. This is however a good way to get the taste of the chocolate a bit milder if you are not a fan of dark chocolate. Also if you are making chocolate for someone who hasn’t tasted it before, this milder version might do the trick. It will soften the blow so the speak. :)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s