Raw white chocolate / raakavalkosuklaa

IMG_9950

Yesterday I made raw chocolate from both dark and white chocolate. To make the dark chocolate you can find a recipe from my previous posts like here or here.

Eilen tein raakasuklaata yhdistäen sekä tavallista, että valkosuklaata. Tavallisen tumman suklaan tekemiseen löydät reseptin esimerkiksi täältä tai täältä.

IMG_9956

For starters melt the cocoa butter in a water bath and add the coconut oil. After this part I divide the melted butter and oil into two bowls. Other one is going to be the normal dark chocolate and the other white chocolate. I made the white first. For the white chocolate I used

Agave syrup a few teaspoon or so depending on how much you make

A hint of salt

Vanilla powder 1/2 teaspoon

Toco powder (I am not sure what it is in English but you can find it here) about one spoon

Soy lecithin about 1 tea spoon

Add everything together and mix well. Then pour it to the molds but remember not to pour them full since you will pour to dark chocolate on top of them. Put the molds to the freezer and make the “normal” chocolate. I usually use Agave syrup, salt, spirulina and of course cacao powder.

Ensin kannattaa aloittaa jälleen kaakaovoin sulattamisella vesihauteessa. Sitten lisää joukkoon kookosöljy. Kun molemmat ovat sulaneet, jaa ne kahteen astiaan, toisesta tulee tavallista tummaa suklaata ja toisesta valkosuklaata. Valkosuklaan tekemiseen tarvitset

Ripaus laadukasta suolaa esim. Kalaharin suolaa

Aitoa vanilliajauhetta 1/2 teelusikallinen

Toco jauhetta 1 rkl

Soijalesitiiniä 1 tl

Agave siirappia maun ja määrän mukaan pari teelusikallista.

Lisää sekaan ensin siirappi ja sitten muut aineet. Muista älä käytä valkosuklaan tekemiseen raakakaakojauhetta. Kun aineet on lisätty, kaada suklaa muotteihin. Älä kuitenkaan kaada muotteja täyteen sillä tumma suklaa tulee vielä siihen päälle. Laita muotit pakastimeen jäähtymään ja valmista tällä välin tumma suklaa. Itse käytän tumman suklaa valmistukseen lähes aina suolaa, Agave siirappia, spirulinaa ja tietenkin kaakaojauhetta.

IMG_9955

When the white chocolates are a bit set and not liquid anymore you can pour the dark chocolate on top of them. Put the molds back to the freezer and after a half an hour or so they are ready to be served.

Kun valkosuklaat ovat hieman hyytyneet, etteivät ole enää nestemäisessä muodossa, kaadu tumma suklaa päälle. Laita muotit vielä takaisin pakkaseen ja noin puolen tunnin päästä sinulle on valmista herkullista valko-ja tummaraakasuklaata.

IMG_9953

Enjoy! :)

Psst huomasin, että Hyvinvoinnin Tavaratalossa oli kaikki Hyvän Olon superfoodit -20% alennuksella niin keräsin kaikki tuotteet tämän suklaan tekemiseen tähän alle. Jos joku vaikka innostuu kokeilemaan :)

Kuva tuotteesta Urtekram Luomu Vaniljajauhe Kuva tuotteesta Voimaruoka Luomu Raakakaakaovoi Kuva tuotteesta Hyvän Olon Luomu Raakakaakaojauhe Kuva tuotteesta CocoVi Kalaharin suola, 250 g Kuva tuotteesta Hyvän Olon Luomu Spirulina-jauhe Kuva tuotteesta Biona Luomu Agavesiirappi, 250 ml Kuva tuotteesta Puhdistamo Toco Kuva tuotteesta Puhdistamo Lesitiini Kuva tuotteesta Hyvän Olon Luomu Extra Virgin Kookosöljy

*Adlinks

Advertisements

2 thoughts on “Raw white chocolate / raakavalkosuklaa

  1. Pingback: Raakajäätelö puolukoista ja sitruunasta | Valokuvaajan tytär / photographer's daughter

  2. Pingback: My favourite raw chocolate recipe – Valokuvaajan tytär

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s