Raw chocolate with berries

IMG_7561

As I have said before, I’m a huge fan of raw chocolate. In our household, raw chocolate is made about twice a month. We always keep ingredients at hand in case the graving strikes. Our new thing, when making raw chocolate is that instead of using molds to make the chocolate, we just pour the chocolate to a plate and put it like that to the freezer. After we break it to pieces like in these pics or sometimes I pour it to a plate that is square shaped and make chocolate bars. This way saves some time because you don´t have to pour the chocolate to every mold and then remove it piece by piece.

Ei ole mikään salaisuus, että meidän taloudessa ollaan aika pähkinöissä raakasuklaasta. Meillä tehdään raakasuklaata about pari kertaa kuussa ja ainekset ovat aina valmiina jos himo yllättää. Meidän vähän tällainen uusi juttu on, että muottien sijaan kaadetaan suklaa vain tavalliselle lautaselle. Lautanen sitten pakastimeen ja kun suklaa on valmis, murennetaan se sitten suupalan kokoisiksi paloiksi. Joskus myös teen niin, että käytän neliön mallista lautasta jolloin saan tehtyä raakasuklaalevyn. Huomattavasti nopeampi tapa kuin kaadella muotteihin ja sitten irroitella niitä yksitellen. Muottien peseminen on myös viheliäistä hommaa.

IMG_7553

To make this chocolate I used

Coconut oil (about two spoons)

Cacao butter (about 1,5 dl)

Cacao powder (about 1 dl)

Agave syrup (enough to make it sweet, tasting is in order!)

Spirulina (2 teaspoons)

Good salt (just a hint)

Mulberries and goji berries

First melt the butter by using water bath and then add the coconut oil and wait for it to melt as well. Then add the syrup and after everything else except the berries.  Stir it and add enough cacao powder to make the chocolate a bit thick.  It should be running, but still thick and rich. Tasting will help. Then pour the chocolate to a plate and add the berries. When it’s ready, put it to the freezer (you can also use the fridge but I find that the freezer makes the chocolate more thick so it stays better together), and after an hour or two it’s ready to eat!

Käytin tämän suklaan tekemiseen

Kookosöljyä (pari ruokalusikallista)

Kaakaovoita (reilu 1,5 dl)

Kaakaojauhetta (noin 1 dl)

Agave siirappia (maun mukaan)

Ripaus Kalaharin suolaa

Spirulinaa (2 teelusikallista)

Mulpereita ja goji-marjoja

Aloita sillä, että sulatat voin vesihauteessa, jonka jälkeen lisää kookoöljy ja odota myös, että se sulaa. Sitten lisää muut nesteet eli tässä tapauksessa agave siirappi ja sitten muut aineet paitsi marjat. Kaakaojauhe kannattaa lisätä viimeisenä ja laittaa sitä niin, että koostumuksesta tulee oikeanlaista. Suklaan pitäisi olla juoksevaa, mutta kuitekin paksua ja rikasta. Maistaminen auttaa. Sen jälkeen kaadetaan suklaa lautaselle ja tässä vaiheessä lisään marjat. Ei muuta kuin pakkaseen ja tunnin parin päästä suklaa on valmista nautittavaksi! Suklaan voi myös laittaa jääkaappiin, mutta koen, että pakastimessa siitä tulee jämäkämpää ja se pysyy paremmin koossa. Joskus huomasin, että jääkaappissa suklaan rakenne kärsi niin siitäkin syystä laitan aina suklaan pakastimeen. Suklaan voi nostaa sitten jääkaappiin sen jälkeen kun se on kiinteytynyt.

Ei muuta kuin herkullisia suklaahetkiä :)

 P.S jos tekee raakasuklaata ihan ensimmäisestä kertaa suosittelen aloituspakkauksen ostoa. Siinä on kaikki tarvittavat aineet niin saa vähän käsitystä miten suklaa tehdään ja paljonko mitäkin aineista laitetaan.

Advertisements

2 thoughts on “Raw chocolate with berries

  1. Pingback: Raw white chocolate / raakavalkosuklaa | Valokuvaajan tytär / photographer's daughter

  2. Pingback: My favourite raw chocolate recipe – Valokuvaajan tytär

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s