Raw ice cream : Raspberry and banana

IMG_5421

Here comes a very simple raw ice cream recipe. All you need is

raspberries (frozen works just fine)

bananas

coconut milk

I used 200 gr of raspberries, two bananas and one can of coconut milk. Put them all to a blender and add a hint of good salt and a bit of stevia to make it sweeter. Then put it to the freezer and during the first hour (yep, it takes a few hours to freeze) it´s good to stir it a few times. It´s not necessary but can make the composition better.

Tässä tulee älyttömän helppo raakajätski resepti. Tarvitset

vadelmia (pakastetut käyvät hyvin, jos ulkomaalaisia, muista keittää)

banaaneja

kookosmaitoa

Itse laitoin 200 grammaa vadelmia, kaksi banaania ja yhden tölkin kookosmaitoa. Laita kaikki aineet vain blenderiin ja lisää ripaus laadukasta suolaa ja halutessa vähän steviaa tai muuta makeuttajaa. Laita koko homma sitten pakastimeen ja ensimmäisen tunnin aikana (jep, menee pari tuntia, että jätski jäätyy) sitä olisi hyvä sekoittaa pari kertaa. Ei pakollista, mutta tekee koostumuksesta ehkä vähän paremman.

IMG_5434

IMG_5442

IMG_5449

IMG_5454

Take the ice cream out of the freezer maybe a half an hour before serving so it melts a bit. Otherwise it´s too hard and too cold to eat. You can also add some toppings like here we have blueberries and cacao nibs. The taste resembles maybe more a sorbet than a creamy ice cream but anyway I think it´s delicious!

Ota jätski pois pakasteesta n. puoli tuntia ennen tarjoilua jotta se vähän sulaa. Muuten se on liian kovaa ja kylmää. Voit laittaa koristeeksi myös jotain, me laitettiin nyt mustikoita ja kaakaonibsejä. Maku muistuttaa sitten ehkä enemmän sorbettia kuin täyteläistä jäätelöä, mutta enivei on musta tosi hyvää!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s